İçeriğe atla

Çikolata ❤️ Regl - Gerçekten Çikolata İyi Gelir mi?

Çikolata deyince aklımıza hemen regl dönemi aşermelerimiz geliyor. Bu arsız atıştırmalığın sağlığınıza ve regl döneminize gerçekten de faydalı olabileceğini biliyor muydunuz ?

Tabi tüm çikolatalar için adet döneminizde size iyi gelir diyemeyiz. Ayrıca yanlış türde çikolata yemek, işlenmiş şeker ve yağların yüksek seviyeleri nedeniyle ruh halinizde daha fazla değişime ve daha şiddetli ağrıya yol açabilir.

Çoğu çikolata, zaman zaman regl ağrısının artmasına yol açabilen teobromin adı verilen bir uyarıcı içerir. Bu madde, süper tatlı çikolatalarda bulunur ve "şekerin zirvesinden" indiğinizde kendinizi daha duygusal ve yorgun hissetmenize neden olabilir.

regl çikolata

Peki neden regl dönemindeyken canımız çikolata çekiyor?

İnsülin artışı ile tetiklenen hormonlar kan şekerinin düşmesine neden olur ve canınız çikolata başta olmak üzere tatlı çeker. Aynı zamanda kan şekeri düştüğünde beyin vücuda bir çok sinyal gönderir, bu nedenle muhtemelen bu süre zarfında kendinizi biraz yorgun hissedersiniz.

Araştırmalar, şeker miktarı daha düşük, kakao çekirdeği miktarı daha yüksek olan bitter çikolata yemenin adet döneminiz boyunca ruh hali değişimlerinizi, kramplarınızı ve demir seviyenizi iyileştirebileceğini söylüyor. Bu tip çikolatalar magnezyum, omega-3 ve omega-6 yağ asitlerini içerdiğinden kaslarınızı gevşetecektir, ayrıca ruh halinizi düzenleyecek ve enerji seviyenizi yükseltmenize yardımcı olacaktır.

Sağlıklı kakao dozunu almanın diğer bir yolu ise, genellikle kakao kabuklarından yapılan kakao çayıdır. Kakao kavrulmadan önce fermente edilerek kurutulur, çekirdekleri ve kabukları ayrılır. İç kısımdaki kakao çekirdekleri çok sevdiğimiz çikolataları üretmek için kullanılırken, kabuklardan ise çay yapılabilir. Kakao kabukları sıcak suda demlendiğinde kakao çekirdeğinin tüm faydalarını içeren çikolata aromalı bir bitki çayı elde edilebilir.

Regl döneminde kendinizi kötü ve bitkin hissettiğinizde, biraz bitter çikolata (%65 - %70) yiyin veya biraz kakao çayı için. Bunları yapmak ruh halinizi iyileştireceği gibi aynı zamanda iştahınızı da biraz hafifletebilir. 

Diğer taraftan regl zamanı geldiğinde Modibodi'lerinizin sizi güvende ve rahat hissettirdiğini unutmayın ! 

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bu mail ile mevcut bir kayıt var.

Opsiyon seç

Back In Stock Notification
this is just a warning
Giriş yapın
Alışveriş Sepeti
0 Ürünler