İçeriğe atla

Yataktan Kan Lekesi Nasıl Çıkar?

Yatağından kan lekesini nasıl çıkarabilirsin?

Hepimizin başına gelmiştir; yoğun kanama ve başarısız regl bakım ürünleri ile geçirilen bir gecenin sabahında 'yataktan regl kanı nasıl çıkarılır' diye telaşla Google araması yapmak (tabii ki Modibodi'yi keşfetmeden önce!). Peki çarşafı şimşek hızıyla değiştirmenin ötesinde, yataktan kan lekesini gerçekten nasıl çıkarabilirsin?

Araştırdık ve adet sızıntıları sonrası yatağınızı ilk günkü gibi göstermek için en iyi ipuçlarımızı sizinle paylaşıyoruz.

Yatağınızdan "yeni oluşmuş" kan lekelerini nasıl çıkarabilirsin?

Bazen eski yöntemler altın değerindedir ve tam da ihtiyacınız olan şeydir.

Özellikle lekeniz yeni ise, günlük mutfak malzemeleri olan karbonat ve sirke gibi şeyler kullanmak, iyi bir ilk adım olabilir.

KARBONAT

Malzemeler:

  • 1 ölçü karbonat
  • 2 ölçü soğuk su

Uygulama:

Suyu ve karbonatı bir kâsede karıştırın, ardından temiz bir bezle lekenin üzerine hafifçe sürün (ovalamayın).

Yarım saat bekletin, sonra bezi nemlendirin ve tekrar lekenin üzerine hafifçe sürün. Fazla kalıntıları süpürgeyle vakumlayın ve yatağınızı havalandırarak kurumaya bırakın. Bitti.

SİRKE

Malzemeler:

  • 2 çay kaşığı karbonat
  • Yarım su bardağı soğuk su
  • Yarım su bardağı beyaz sirke

Uygulama:

Temiz bir bez veya kâğıt havluyla lekeye yüzeydeki sıvıyı emmek için hafifçe bastırın. Temiz bir sprey şişesini yarım bardak soğuk su ve yarım bardak beyaz sirke karışımıyla doldurun. Lekenin üzerine birkaç çay kaşığı karbonat serpin ve ardından su ve sirke karışımını lekenin üzerine püskürtün. Yine yarım saat bekletin, yüzeydeki kalıntıları vakumlayın, sonra nemli bir temiz bezle tekrar hafifçe bastırın ve havalandırarak kurumaya bırakın.

 

Yatağınızdan "kurumuş" kan lekelerini nasıl çıkarabilirsin?

Tamam, zaten bir süredir Modibodi Regl Külodunuzu giyiyorsanız ancak eskiden kalan kurumuş kan lekeleriniz var, bu durumda işler biraz daha zor olabilir. Zorlu lekeleri çıkarmak için şu tarifi deneyin:

PEROKSİT, MISIR NİŞASTASI VE TUZ

Malzemeler:

  • Yarım bardak hidrojen peroksit (eczanelerden satın alabilirsiniz)
  • Yarım bardak mısır nişastası
  • Bir yemek kaşığı tuz

Uygulama:

Hidrojen peroksit, mısır nişastası ve tuzu bir karıştırma kabında karıştırın ve lekenin üzerine uygulayın. Yarım saat bekletin. Eski bir yumuşak diş fırçası alın ve karışımın üzerini nazikçe fırçalayın. Fazla sıvıyı almak için temiz, nemli bir bez kullanarak karışımı emin ve sonra yatağınızın havalandırarak kurutun.

SIVI ET YUMUŞATICISI (evet, gerçekten!)

Malzemeler:

  • Bir yemek kaşığı sıvı et yumuşatıcısı
  • 2 yemek kaşığı soğuk su

Yöntem:

Sıvı et yumuşatıcısı ve suyu bir karıştırma kabında karıştırın, sonra karışımı lekenin üzerine uygulayın ve kuruyana kadar bekletin (sıvı et yumuşatıcısı enzimleri kurumuş kanın proteinlerini parçalar).

Tamamen kuruduğunda, lekenin üzerindeki toz kalıntısını elektrik süpürgesiyle temizleyin.

Adet döneminde sızıntıları nasıl önleyebilirsiniz

İşte bu kadar! Yatakta bir kan lekesi gördüğünüzde sadece bu yöntemlerden birini izleyerek kan lekesini nasıl çıkaracağınızı öğrendiniz.

Bir sonraki adet döneminiz öncesinde, sızıntıyı önlemek için Modibodi marka sızdırmaz regl külodu – adet külodu çeşitlerimizden stok yapabilirsiniz. En yüksek korumayı sağlayan Yoğun-Gece Boyu veya Maxi emicilik seviyesine sahip iç çamaşırlarımızı deneyin ve yatağınızı koruyun. Adet döneminizde kendinizi güvende, kuru ve sızdırmaz hissedin.

Modibodi Regl Külodu modellerini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz...

Yoğun-Gece Boyu modellerimiz arka bel bandına kadar uzanan bir astar içerir, bu özellik sırtüstü uyuyanlar için mükemmeldir. En yüksek emiciliğe sahip Maxi modellerimiz (50 ml kapasiteli) ise önden arkaya bel bantı boyunca astarlıdır, bu nedenle sızıntı yapmadan karın üstü, sırt üstü, yüzükoyun veya yan yatarak rahatça uyuyabilirsiniz.

 İyi Uykular......

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bu mail ile mevcut bir kayıt var.

Opsiyon seç

this is just a warning
Giriş yapın
Alışveriş Sepeti
0 Ürünler